Her på huset har vi lidenskap for rakfisk. Vi simpelthen elsker rakfisk! Og vi har gjort oss skikkelig flid, reist til Valdres og identifisert de beste leverandørene på de viktigste råvarene. Denne kunnskapen har vi omsatt til tidenes beste rakfiskpakke slik at du i år kan booke et skikkelig gjennomtenkt rakfisklag hos oss.

Storelva, som renner rett forbi oss, er en del av Begnavassdraget. Vi har fulgt vassdraget nordover for å lage en pakke som inneholder det beste fra alle tradisjonene fra Fagernes og ned til oss - og dette kaller vi "Begnalinja". Valdres har spilt en sentral rolle for matfatet på Ringerike så langt tilbake som våre oldeforeldre kan huske og vi synes "Begnalinja" demonstrerer dette på en god måte.

Det er dog enkelte produkter vi har hentet andre steder fra, uten at vi føler at det går på kompromiss med tradisjonen selvsagt.

Klikk her for å hoppe rett til pakker og priser.

"Rakfisklaget" er et utmerket alternativ til det tradisjonelle julebordet! Gjør noe som vil bli husket i lang tid. Ikke vær redd for å bestille på vegne av de som ikke liker rakfisk - for vi har et kjempegodt alternaitv til dem!

FISKEN

... er jo det aller viktigste. Aller helst ville vi fisket selv, men det lar seg ikke gjøre. Heldigvis finnes det en leverandør som håndterer hele prosessen med presisjon og lidenskap - nemlig Haadem Fisk på Leira. De ligger idyllisk til ved Fasleelva, på vestsida av Leira i Valdres. Bedriften og området ved elva er en del av familiegården Haadem. Der har familien Haadem lagt ned rakfisk for salg i tre generasjoner og er i dag den største produsenten av rakfisk fra Valdres. Fasleelva har sin opprinnelse i Jotunheimen og fjellene rundt. Den har fra gammelt av vært kjent for et særs godt fiske og hadde stor betydning for matauk i eldre tid - der rakfisk var en viktig del av dette.

Vi er enige med Thor Andre Haadem i at det er kotelettene som er best. Det er noe eget med å suge litt på beina. Så vi velger å servere den slik. Du kan få fileter også om du ønsker, men det må du betale litt ekstra for. Vi serverer to styrker - mild og vellagret. Klart mest av sistnevnte.

TILBEHØRET

Det er vanskelig å gjøre alle til lags, men vi forsøker å kjøre "Begnalinja" hele veien. Tilbehøret gir seg altså litt selv:

 • Hakket rødløk
 • Skivet purreløk
 • Sætersmør
 • Sæterrømme
 • Tykt flatbrød
 • Potetlefser
 • Hakket egg
 • Rødbete
 • Ringerikspoteter

TIL DE SOM IKKE LIKER RAKFISK

... har vi selvagt et veldig godt tilbud. Man kan ikke forvente at alle liker denne litt tilegnede smaken, så vi har komponert et utmerket spekematbord med spekeskinker, fenalår, dyrekjøtt, pølser, potetsalat, salat og alt annet man kan forvente å finne. Dette er ikke noe "backup-løsning", men en komplett meny med kvalitetsprodukter - sammensatt med omhu.

DRIKKE

Vi har laget en drikkepakke som inneholder den væske vi selv opplever at matcher fisken godt, men vi serverer også a la cartè:

PAKKER OG PRISER

Alt må forhåndsbestilles og alle pakker fordrer minimum 15 gjester.

Hovedpakken

 • Kvalitetsfisk, flådd og skåret i koteletter, fra Haadem Fisk.
 • 1/4 mild og 3/4 vellagret, med mindre det er bedt om noe annet.
 • Alt tilbehør nevnt ovenfor.
 • All mat serveres, tradisjon tro, på bordet. Send rundt og ha med deg alle sansene under hele måltidet.
Pris kr. 359,-/pers.

Filètpakken

Inneholder det samme som hovedpakken, men fisken serveres utelukkende ferdig filètert.
Pris kr. 429,-/pers.

Dessertpakken

Ikke alle er like interessert i dessert etter et større måltid rakfisk, men for dere som liker en søt avslutning - så kjører vi gjerne et tradisjonelt opplegg med kaffe og multekrem!
Pris kr. 95,-/pers.

BOOKING

Ta kontakt med Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., si noen ord om antall, ønsket dato og hvilke pakke(r) du er interessert i - så tar vi kontakt så fort som mulig.