Den beste bakte poteten

Det finnes bakte poteter - og så finnes det BAKTE poteter. Er det ikke fantastisk å vite at det er mulig å forbedre nesten alt man tror man kan?

Med denne metoden får du en gyllen, lekker potet med sprøtt skinn og perfekt mykt potetkjøtt. Vi kommer aldri til å gå tilbake til gamlemåten.

Ingredienser
  • Store, fine, bakepoteter
  • 1/2 dl vann
  • 2 ss salt
  • 1 ss vegetabilsk olje
Fremgangsmåte
  1. Ta en gaffel og stikk hver potet 6 ganger
  2. Bland salt og vann og løs saltet helt opp
  3. Bad potetene, en etter en, i laken
  4. Legg på en rist og sett midt i stekeovnen på 230 grader (over/undervarme). Stek i 45-60 minutter til poteten har en kjernetemperatur på 95 grader.
  5. Ta poteten ut og pensle den med olje. Sett tilbake og stek i 10 minutter til.

Server med din favoritt-topping!

Bakte poteter på rist