Sliderbuns

Grillsesongen er her og vi har litt dilla på sliders for tiden. Utfordringen er gode (og små nok) buns. Så for å få en perfekt opplevelse måtte vi utvikle vår perfekte buns! Her er oppskriften!

Ingredienser

  • 8 gram fersk gjær
  • 120 gram lunkent vann
  • 160 gram melk, romtemperert
  • 1 stort egg
  • 60 gram smeltet smør, romtemperert
  • 40 gram sukker
  • 5 gram salt
  • 250 gram tipo 0 hvetemel
  • 270 gram hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Bland gjær og vann og la stå litt.
  2. Smelt smør og romtemperer både det og melken.
  3. Bland hvetemel, sukker og salt.
  4. Pisk gjær/vannblandingen og bland inn smør, egg og melk.
  5. Ha i melet, litt etter litt og bytt til eltekrok.
  6. Elt i 15 minutter.
  7. Hev en to-tre timer, del i 24 baller og legg på brett med bakepapir - etterhev en god times tid.
  8. Pensle med pisket egg og stek i 15 minutter på 190 grader.

Disse blir perfekte om de stekes opp med litt smør før servering (altså delt først). 75-100 grams patties er ideelt til størrelsen og de bør være ca 8cm brede før grilling.

Beregn 2 per voksen hvis tilbehør. 1 per barn. Hvis ikke tilbehør - 3 per menn og 2 per damer og store barn.

Bunsene fryser godt og tines fort opp igjen på kjøkkenbenken - så lag store batcher og frys for "hverdags-slider-glede" på en hvilkensomhelst solfylt tirsdag!