Vi som elsker chili dyrker vår egen!

Mars er beste tiden for å plante chili! Chilidyrking er hverken komplisert, dyrt eller tidkrevende. Alt du trenger er noen frø, litt så-/kaktusjord, en liten krukke og en plastpose!

Frø

Kjøp noen frø i en hageforrettning eller på nett hos Leüthens. Hadde du vært litt tidligere ute kunne du tørket din favorittchili til den låt som en maracas når du ristet på den - da er frøene planteklare. Det kan du kanskje gjøre til neste år?

Jord

Chiliplanter liker medium skrinn jord - og styr unna kunstgjødsel inntil plantene har fått litt størrelse. Kjøp en liten pose med så-/kaktusjord i en hageforretning og bland det ut med noe du finner i hagen.

Potte

Finn en potte som tåler en to-tre planter som blir 40-50cm høye.

Såing

Så en 7-8 frø i potten (frøene skal bare så vidt være under jorden). Ha over bittelitt vann og putt potten i en klar plastpose de første tre-fem dagene. Bruk mye lys, ikke noe særlig med vann.

Kjekt å vite

Chili liker sol og varme. Det bør helst være over 18 grader, så om du har dem ute i solveggen om våren og sommeren - så bør du ta dem inn om natten. De unge plantene er litt sprø i stilken, så de er ikke noe videre begeistret for vind. Chili skal ikke vannes for mye og bør helst ikke stå ute i øs-pøs-regnvær. Med andre ord er dette en plante som stortrives inne i et solfylt vindu - og som man flytter ut i godværet når det er godvær og når man hukser dem! Lykke til! Send gjerne denne artikkelen videre til en venn ved hjelp av "Share-knappen" under - og vi vil gjerne ha bilder og rapporter fra deg og din chili!!

Emneord: Dyrking