Bruschetta med høstens sopp og Taleggio

It: Bruschetta con funghi e Taleggio

Årets soppsesong har foreløpig ikke vært av de helt store, men selv når man finner relativt lite sopp kan man jo lage herlige små måltider? Her er en av våre, italienske, favoritter. Bland gjerne kantareller og steinsopp - og spe eventuelt på med noen sjampinjonger om høsten er i overkant mager på soppfronten.

Ingredienser

  • Et par never kantareller, steinsopp og/eller sjampinjonger
  • En skive godt landbrød
  • 1/2 fedd hvitløk
  • Litt frisk timian
  • En halv sjalottløk, finhakket
  • En liten skive Taleggio (italiensk ost). Om du ikke får tak i, prøv med ridderost!
  • Smør til steking, salt og pepper

Lag bruschetta på klassisk vis - stek skiven i raust med olje og gni et snittet hvitløksfedd over toppen av skiva. Stek soppen i smør på god varme. Det er alltids allright å la et lite hvitløksfedd steke sammen med soppen - bare ta det ut når soppen er klar. Ha i løken og timianen helt på slutten av steketiden. Legg den deilige soppblandingen på skiva, dryss med litt salt og pepper - og plasser en liten tynn skive Taleggio på toppen. Utmerket forrett før høst-søndagsmiddagen - eller som lunsj/kveldsmat!

Taleggio

Denne osten har blitt en favoritt hos oss! Den stammer fra Val Taleggio og har visstnok blitt produsert der nede i over 1000 år. Faktisk er den også laget på melk fra slitene kuer - av en eller annen typisk italiensk grunn.  Osten lukter kraftigere enn den smaker - og for oss nordmenn kan smaken kanskje minne litt om en mild type ridderost. Dessuten er det en ost som egner seg godt til gratinering - så vi bruker den innimellom på pizza! Veldig god til salater med litt skarpe smaker som redikk og ruccola. Går også godt til tomater - selv soltørkede. Vi har også lyst til å prøve den på en raus burger!