Mozzarella in carrozza

Nor.: Mozzarella i vogn Etter vår lille reise til pizzaens Mekka - Napoli - har vi også plukket opp et par andre klassikere fra Campagna. Dette må jo være noe av det enkleste man kan lage til forrett eller lunsj! Nesten som arme riddere, men med smeltet mozzarella inni. Og ja: selvsagt kan man benytte andre oster om man vil.

INGREDIENSER

  • Noen skiver loff, gjerne døgngammel
  • Mozzarella, skivet
  • Et egg eller to, pisket til luftig
  • Salt og pepper
  • Litt hvetemel
  • Lett olivenolje til "stekepannefritering"

Skjær loffeskivene slik at de er littegrann større enn mozzarellaskivene. Legg en skive mozzarella på loffen og klask en skive til opp - slik at du får en sandwich. Dytt sandwichene på litt mel slik at du får et syltynt lag med mel på hver side av sandwichene. Dynk i eggeblandingen, som selvsagt er saltet og pepret. Finn en passende stekepanne eller liten kaserolle og hell oppi såpass mye olje at det står en drøy cm over bunnen. Varm opp til det blir ganske så varmt, men kanskje ikke full frityrtemperatur. Legg carrozzaene oppi en og en og pass på at temperaturen ikke blir for høy eller for lav. Snu underveis og friter til carrozzaene blir gyldne. Legg over på kjøkkenpapir og server varme. Vær obs på at osten inni kan være ganske varm, så server med en liten advarsel.

Varianter

Kjør en 3-4 ansjosfileter til en pasta og smør på skivene før du lager sandwicher av dem. Du kan også hakke litt frisk oregano og/eller timian og ha i eggeblandingen. Prøv med forskjellige oster. Vi tror Taleggio passer bra!