Tilgjengelighet: 100

Italienske klassikere - Cacio e Pepe

Countdown to Reservations End Date

Dager
Timer
Minutter
Sekunder

Arrangementsdetaljer

Reservasjoner inntil:21.08.2018 16:00
Starter:21.08.2018 16:00
Slutter:21.08.2018 21:00

Beskrivelse

Frem til jul skal vi jobbe oss igjennom noen av de mest klassiske italienske pastarettene. En etter en. Med så autentiske råvarer som det er mulig for oss å skaffe fra våre beste leverandører.

Vi tenker å servere dem til en svært hyggelig penge - dog tidsbegrenset. Vi skal forsøke å få rettene ned i en pris som ligger godt under vanlig restaurantpris - og serverer dem kun mellom 16:00 og 18:30. Altså i vanlig middagstid. Barneporsjoner også selvsagt. Ta med familien og spis rimelig hos oss disse dagene!

Tirsdag 21.august : Spaghetti cacio e pepe

"Cacio e pepe" betyr helt enkelt "ost og pepper". Dette er en urtradisjonell romersk rett som utelukkende består av pasta, osten pecorino romano - og nokså mye pepper.

Retten lages typisk med tynnere pasta enn spaghetti - dog med mer egg enn normalt - hvilket gjorde den litt mer "strengete". Smaksopplevelsen, synes vi, er like bra med god (DeCecco) spaghetti - og det passerer også på restauranter i Roma.

Det sies at opprinnelsen kommer fra sauegjetere i fjellene i sentral-Italia. De gjetet sauer, lagde pecorino - og kokte Cacio e Pepe til middag da det var en enkel rett å få til i fjellet - med sylferske ingredienser.

Pris for voksenporsjon - kr. 120,-
Pris for barneporsjon - kr. 60,-
Denne pastaen serveres hele kvelden!

Vi blir veldig glade om dere bestiller bord. Ikke nødvendigvis fordi det blir fullt, men om vi skal klare å servere dette såpass rimelig, så er vi avhengig av å ha lite svinn. Vi forbereder ikke veldig mye mer råvarer enn hva som er forhåndsbestilt, så med mindre du har reservert bord senest 1 dag i forkant, så kan vi ikke garantere at vi har noe ekstra.

Vi kommer til å koke pastaen fra "scratch", så en må påregne 15 minutter ventetid selv om det ikke er noe kø å snakke om. Vi veksler mellom tørket og hjemmelaget fersk pasta - alt ettersom hva retten kler best. Det er selvsagt mulig for bordet å bestille fra ordinær meny i tillegg - og vi skal gjøre vårt beste for å servere alt samtidig. For raskest mulig servering vil det dog være en fordel om alle går for dagens klassiker.

Til voksenporsjoner beregner vi 130 gram pasta. Til barneporsjoner (6-12 år) serveres det litt over halve voksenporsjoner. Til barn under 6 år serverer vi en miniporsjon gratis. Det serveres alltid hvitt brød til måltidet.

Vi tilbyr også mikro-vinglass (50 ml) - slik at du kan smake retten med matchende vin, men fremdeles være milevis innenfor "kjørbar" tilstand. Vi har selvsagt masse gode alkoholfrie alternativer også.

OBS! Vi har ikke gluten-/laktosefrie alternativer av disse rettene.

Vi gleder oss til å servere klassikerene på vår måte!Bestill bord i dag!